top of page

Конференция Модел ООН

Тъй като темата е едно от предизвикателствата пред Върховния комисариат на ООН за бежанците използвахме възможността да поканим г-жа Сера Кузуджу - представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България. Наш официален гост беше и немската посланичка в България, г-жа Планк. Освен това дойдоха много делегати от България и Германия.


Още първия ден, след откриването на конференцията, на немодерираното заседание се оформиха блокове с държави съмишленици: САЩ, Русия и Китай бяха заедно, а учителите от гимназия "Ото фон Таубе" дори заявиха, че всичко е твърде спокойно.


По време на същинската конференция на втория ден западните държави като САЩ, Германия, също и Канада непрекъснато атакуваха Русия във връзка с войната между Украйна и Русия, на което руският делегат и нейните приятели - Турция и Ливан - отвърнаха със силна атака. В края на конференцията всички делегати постигнаха съгласие, че кризата с бежанците е от първостепенно значение и трябва да се намерят ефективни начини за справянето с нея.


Най-хубавото дойде накрая, а именно “кухнята за слухове” и церемонията по награждаването. Делегатите, гостите и зрителите се смяха от сърце. Петимата отлични делегати, които получиха награди, бяха представителите на Белгия, Израел, Русия, Турция и САЩ. Поздравления за всички тях!




Работна група „Model United Nations“ в Нюрнберг
bottom of page