Добре дошли

„Чувам и забравям. Виждам и запомням. Правя и разбирам.”

Конфуций

Уважаеми гости на нашия сайт,

Училището е училище, училище е.

Нашето училище навлиза в десетата година от основаването си и както е обичайно за десетата година, ще си направим равносметка, ще обърнем поглед назад и ще направим планове за следващите години.

При всички тези дейности, съвсем в смисъла на цитата, нашите ученици няма да слушат или да гледат пасивно, но и ще съдействат и като активни членове на училищната общност ще разберат, че в една общност е важно участието на всяка отделна личност.

Както всяка година, разнообразни кулминации в училищния живот ще определят ритъма на нашата учебна година. Всички тези инициативи и проекти са успешни, защото за нашите учители е важно учениците да участват в училищния живот чрез личността, способностите и мотивацията си.

Правя и разбирам.

През изминалите девет години нашите преподаватели предоставиха на учениците по многообразен начин пространство, време и възможности да се развиват, като правят или не првят неща. Ние искаме да съберем този опит и да го продължим.

10 години Немско училище София ще се отбележат през юбилейната седмица, която ще завърши с празнично събитие на 12 май 2018 г. Дотогава всеки учебен час, всеки проект и всяка дейност ще бъдат малък празник.

Когато посещавате сайта ни, разровете се и в изминалите години. Така ще можете да проследите развитието на училището.

Приятно пътуване във времето Ви пожелава

Т. Барц

10 години Немско училище София


Актуално 2017/2018

07
02
Приятна ваканция, незабравимо и прекрасно лято!

Училището затваря врати за лятото и вече се подготвя за новата учебна година. Откриването ще бъде на 10 септември.

06
26
Магистрати от Сандански посрещат ученици от столично училище в рамките на инициативата „Ден на отворените врати“

На 21.06.2018 г. магистрати от Районна прокуратура – Сандански и Районен съд – Сандански са посрещнали шестокласници от Немско Училище София, които са били на посещение в града в рамките на „Зелено училище“.

06
22
Експеримент с глухарче

Малко по-различен водопровод.

06
16
Ученически обмен София-Берлин

След посещението на софийските ученици в Берлин през юни 2017 г., учениците от гимназия Меланхтон посетиха 9б клас на Немското училище в София.

Актуални галерии

Проект "Модел ООН"