Актуално 2018/2019

Ден на отворените врати във ФаГИОПМ на ТУ София

Търсенето на най-подходящия университет доста често е трудно за учениците от горна гимназиална степен поради наличието на много университети в ЕС. Но само на една метростанция от Немско училище София се намира едно висше училище, което предлага уникална смесица от българска и немска среда.
Става въпрос за факултета на ТУ София за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ), който от години си сътрудничи с елитни немски висши училища като напр. Институтът за технологии в Карлсруе и университетът в Брауншвайг и предлага същите специалности и в България. Миналата седмица, в четвъртък, факултетът имаше Ден на отворените врати и някои ученици от НУ София го посетиха. 
Имахме възможността да посетим много лаборатории, като напр. компютърните кабинети и лабораторията по физика, където студентите могат да изучават нови концепции от физиката чрез експерименти.
Малките класове, немската среда, чистата и ремонтирана сграда ми напомняха на атмосферата в НУ София, но под формата на университет. Този университет заслужава внимание, особено от тези, които не са сигурни, дали искат след 12.клас да отидат в чужбина или от тези, които се съмняват в езиковите си познания. Повече информация за различните специалности и партньорските университети можете да намерите на сайта на ФаГИОПМ (www.fdiba.tu-sofia.bg).
Izak Kanter, 11