С един наистина запомнящ се, прекрасен концерт по случай 15-годишния юбилей превърнахме края на учебната 2022/23 година в страхотно изживяване. Благодаря на всички малки и големи творци, които ни доставиха толкова много радост с талантливите си изпълнения.

15 Jahre DS Sofia - festliche Zeitschrift

Youtube

 

От откриването си през 2008 година насам, вече 10 години Немско училище София допринася за богатството и разнообразието на палитрата от училища в България и активно действа в ролята си на посредник между деца и младежи от Германия и България.

През тези десет години училището порасна не само в броя на учениците си, но и с предизвикателствата и изискванията, с които да се справим като немско училище в чужбина. Трябваше да убедим родители и ученици в уникалността на нашето училище, да преодоляваме трудности и да се радваме на успехи. Взимахме решения как да развиваме училището, как да прилагаме взетите решения и да анализираме резултатите.

Много сътрудници, приятели и поддръжници, членове на Сдружението и на управителните съвети участваха активно в процесите през последните десет години, подкрепяха ги и ги инициираха.

И днес продължаваме да се подобряваме, да се развиваме и напредваме.

Бихме искали да благодарим на всички, бивши и настоящи, за ангажимента към нашето училище.

 

8 май:

9 май:

11 май:

12 май:

http://bnr.bg/hristobotev/post/100979161/10-godini-nemsko-uchilishte-v-sofia