top of page

Социален проект на НУ София

През м. ноември 2010 г. се състоя първата среща между представители на нашия учителски колектив и на родителското настоятелство с ръководството на училище „Луи Брайл” в София. Директорката госпожа Димитрова и заместник-директорът господин Велков ни посрещнаха сърдечно. Те ни разказаха подробно за училището, имахме възможност да разгледаме помещенията и да поговорим с учениците и учителите. Непосредствено след тази първа среща двете училища изразиха желание за по-тясно сътрудничество.

Скоро след това последва покана за театрална постановка. В Младежкия театър учениците от училище „Луи Брайл” представиха „Сенките на моята душа”. В България това е първата театрална постановка, реализирана изцяло от незрящи артисти. Учители и ученици от НУ София бяха сред публиката и гледаха с възхищение младите артисти и разтърсващата душата смесица от сенки, цветове и музика, която ни накара да забравим действителността.


 

В България това е първата театрална постановка, реализирана изцяло от незрящи артисти. Учители и ученици от НУ София бяха сред публиката и гледаха с възхищение младите артисти и разтърсващата душата смесица от сенки, цветове и музика, която ни накара да забравим действителността.

За Коледа бяхме щастливи да поднесем на учениците от училище „Луи Брайл” скромни подаръци и продукти за училищната кухня и да им пожелаем весел празник. Това не би било възможно без великодушната подкрепа на нашите родители и тук бихме искали да изкажем нашите сърдечни благодарности към тях.

В един следващ разговор с ръководството на училище „Луи Брайл” бяха обсъдени общи бъдещи инициативи, които очакваме с нетърпение. След първите контакти ние сме убедени, че едно сътрудничество между нашите две училища е необходимо и полезно и че двете училища има какво да научат едно от друго.

Oт тогава се срещаме редовно и празнуваме заедно започването на пролетта и Коледа, както и други празници.

Социални проекти

bottom of page